Vlapex EPB EPC

EPB – EPC – Plaatsbeschrijvingen – Asbestattest – Overige bouwkeuringen

Asbest Attest

(i.f.v. verkoop/afbraak/renovatiewerken/vrijwillig)

Vanaf 23 november 2022 is het verplicht om bij de verkoop van uw vastgoed gebouwd voor 2001 over een asbestattest te beschikken. De makelaar of notaris neemt de informatie uit het asbestattest op in het compromis en uiteindelijk in de notariële akte.

Verzamel voor het plaatsbezoek het bouwplan en de technische info van uw gebouw (indien beschikbaar) en zorg ervoor dat alle ruimten van de woning én van de bijgebouwen toegankelijk zijn. Indien u kan aantonen dat er gebouwdelen gerenoveerd zijn na 2001, dient dit gestaafd te worden door een bouwplan, een vergunning of facturen.

Tijdens de rondgang worden van de aangetroffen asbestverdachte materialen monsters (of staalnames) genomen in onderling overleg. De monsters worden na het plaatsbezoek door de asbestdeskundige geanalyseerd in een erkend laboratorium. Het aantal te nemen monsters wordt bepaald conform het wettelijke Inspectieprotocol. Eén gratis staalname inbegrepen bij een combinatie met een EPC-attest of een elektrische keuring.
De asbestinventaris heeft betrekking op alle delen van het hoofdgebouw én op alle bijgebouwen. Het is steeds de doelstelling om alle asbesthoudende materialen op te sporen, maar er kan nooit 100% zekerheid worden gegeven dat al het asbesthoudend materiaal in het asbestattest is opgenomen.

Het asbestattest betreft een niet-destructief attest waarbij verborgen toepassingen niet opgemerkt kunnen worden. Zo kan er
bijvoorbeeld geen staal genomen worden van in dienst zijnde installaties, dakbedekkingen, ondergrondse leidingen, funderingen,… Na iedere rondgang worden de staalnames verwerkt in het labo en de opmetingen en de vaststellingen worden verder geïnventariseerd in het asbestattest.

Hoeveel kost een asbest attest?

Hoe kleiner uw pand, hoe goedkoper de prijs van het attest. Des te groter uw pand (incl. de bijgebouwen), des te meer inventarisatiewerk er nodig is om uw asbestattest zo correct mogelijk te verwerken. Onderstaand vindt u de basisprijs voor het asbestattest (incl. certificeringskosten OVAM en COPRO en incl. één plaatsbezoek). Het vermelde aantal “m²” omvat de bruikbare vloeroppervlakte van het hoofdgebouw én de bijgebouwen. De staalnames worden supplementair verrekend per stuk.

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Eén gratis staalname inbegrepen bij een combinatie met een EPC-attest of een elektrische keuring

Asbestattest

voor een gebouw (bv. garage) < 30 m²

0

Asbestattest

voor een gebouw (incl. bijgebouwen) < 65 m²

0

Asbestattest

voor een gebouw (incl. bijgebouwen) < 125 m²

0

Asbestattest

voor een gebouw (incl. bijgebouwen) < 225 m²

0

Supplementair te verrekenen voor ieder asbestattest:
▫ Staalname en analyseren van asbestverdachte materialen 40 € / staal.

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

U kan ook bij VLAPEX terecht voor een EPB keuring of plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving nodig voor verhuur of voor aanvang werken? Door de opmaak van een tegensprekelijke plaatsbeschrijving vermijdt u alvast eventuele discussies over de gevolgschade bij een schadegeval door trillingen, verzakkingen, verhuur,...

EPC

EPB

U gaat bouwen of verbouwen?
In het kader van vrijwel elk vergund verbouwings- of nieuwbouwproject is de energieprestatieregelgeving van toepassing.
Voluit spreken we over "Energie Prestatie en Binnenklimaat".

Waar is VLAPEX actief?

VLAPEX heeft zijn hoofdkantoor in Sint-Gillis-Waas in het hartje van het Waasland. Met ons gedreven team van ingenieurs en medewerkers maken wij EPB-, EPC-keuringen, asbestattesten en plaatsbeschrijvingen op in Beveren, Sint-Niklaas, Temse, Lokeren, Moerbeke, Hamme, Stekene en Kruibeke.

Ook voor een ventilatieverslag, blowerdoortest, sloopinventaris, bouwexpertise of een elektrische keuring in deze regio kunt u op ons beroep doen!

Asbest attest
Sint-Niklaas

Op zoek naar een asbestattest voor uw appartement, villa, rijwoning, studio, halfopen bebouwing, bungalow of huis te Sint-Niklaas?

Asbest attest Lokeren

Op zoek naar een asbestattest voor uw appartement, villa, rijwoning, studio, halfopen bebouwing, bungalow of huis te Lokeren?

Asbest attest Beveren

Op zoek naar een asbestattest voor uw appartement, villa, rijwoning, studio, halfopen bebouwing, bungalow of huis te Beveren?

Asbest attest te Temse

Op zoek naar een asbestattest voor uw appartement, villa, rijwoning, studio, halfopen bebouwing, bungalow of huis te Temse?

VLAPEX
expertise bureau

EPB – EPC – Plaatsbeschrijvingen – Overige bouwkeuringen

VLAPEX BV

BE0664 487 117

Ing. Stijn Van Landeghem

Ing. Tine Peeters

Kerkstraat 83 bus 101

9170 Sint-Gillis-Waas

03-435 77 90

info@vlapex.be